Om Forsfestivalen

Välkommen till Forsfestivalen, den ultimata uppladdningen inför Forsränningen!

Vårens största event är här! Förbered er på något bortom denna värld den 20 april när Uppsala teknolog- och naturvetarkår (UTN) bjuder in till Forsfestivalen och alla är välkomna! Svala drycker i stekande vårsol, underbart god mat, kul aktiviteter, livemusik, ponnyridning, underbart häng i varma badtunnor och tältsläpp utan dess like - det är dags igen!

120 flottar skall sakta men säkert ta form under denna fenomenala vecka utanför Ångströmlaboratoriet. Dessa flottar ska sedan tämja Fyrisån klockan 10.00 på Valborg i den klassiska Forsränningen. Oavsett vem du är, studerande, rännare eller kanske inte ens student är alla välkomna till oss på Forsfestivalen 2023, som i år har temat Rymd!

Håll dig bäst uppdaterad om Forsfestivalen genom vår hemsida.

karta över Forsfestivalen

Besök vårt Pubtält

Vad vore en festival utan god mat?

Det kommer att serveras mat och tilltugg varje dag från 11.00 till stängning. Priserna är givetvis anpassade till studenter, du behöver med andra ord inte laga matlådor på över en vecka!

Om det skulle blir kallare framåt kvällen har vi ett Pub-tält där det finns plats för alla besökare! Ta en nylagad matbit, en god dryck och njut av den flammiga våren äntligen är här.

Festivalens Tältsläpp

Forsfestivalens underhållning är som kronan på verket.

Spex, karaokekväll och livemusik utlovas. Det finns något för alla och varje kväll händer det något nytt. Massa artister kommer att uppträda, bland annat: Periferi, JaXstianZ, Fat Cotton och såklart Herr Ober and the Ice Bittes.

Forsfestivalen presenterar återigen: Tre tältsläpp! Grymma DJs, dansvänlig musik, härlig stämning och till och med livemusik. Tältsläppen är något du inte vill missa! Datumen för tältsläppen är: 21/4, 22/4 och 25/4.

Som du ser är schemat fullspäckat hela veckan och varje dag sker fantastiska aktiviteter och massor av underhållning som du inte vill missa! Vi kommer även ha tre tältsläpp!

-Fredagsfesten, där bland annat JaXstianZ kommer att spela live. Temat är "Sing along" vilket betyder att du kommer kunna sjunga med till ALLA låtar!

-Lördagsfesten, med tema “???!

-Tisdagsfesten, med tema “???!

Upptäck Aktivitetsområdet

Såklart så kommer det finnas många roliga aktiviteter att göra varje dag!

Testa alla aktiviteter med dina kompisar, eller träffa nya under på festivalen! Den första veckan kommer det finnas en Hinderbana och den andra veckan kommer Sumobrottning att finnas. Utöver det finns backklättring, sockervadd och andra små aktiviteter under hela festivalen.

Sväng förbi Byggområdet

Byggplatsen på Forsfestivalen är platsen där ränningen börjar. I det organiserade kaoset på byggplatsen kan du bevittna rännare från alla hörn av Uppsala bygga sin galna skapelser. Dessa kommer sedan bära rännarna ned för det obarmhärtiga vatten som forsar i allas vår Fyrisån.

Byggområdet finner du på Ångströmlaboratoriets mark, mellan hus 6 och hus 8, och kreativiteten som flödar här är svår att jämföra med något annat. Se hur en bit cellplast och några plankor blir till en vulkan, ett hus, en bil, eller kanske till och med bastu! I ekvationen ingår även målarfärg för att fullt ut realisera rännarnas visioner.

På området kommer det trängas ungefär 500 rännare fördelat på ca 120 flottar, så förbered er på att det kan gå åt ett antal timmar under besöket för att hinna se alla flottar som växer fram! Sista veckan i April bjuder ju (som bekant) på det bästa vårvädret, så varför inte avnjuta denna med Forskå och alla rännare? Det spelar ingen som helst roll ifall du själv inte ska ränna, vem du än är så är du hjärtligt välkommen att komma förbi och hänga.

Så kom till byggområdet, bygg den häftigaste flotten eller hitta din favoritflotte och se sedan om den klarar av Fyrisåns vatten på valborgs morgon, detta är en händelse du inte vill missa!

Våra sponsorer

upplands Schakt

Grävning i din trakt ring Upplands Schakt
Proffs på mark sedan 1971
Upplands Schakt's Company Logo
W-Dyk's Company Logo