Forsfestivalen

Välkommen till Forsfestivalen, den ultimata uppladdningen inför Forsränningen!

Vårens största event är här! Förbered er på något bortom denna värld den 19 april när Uppsala teknolog- och naturvetarkår (UTN) bjuder in till Forsfestivalen och alla är välkomna! Svala drycker i stekande vårsol, underbart god mat, kul aktiviteter, livemusik, och tältsläpp utan dess like. Det vi alla har väntat på - det är dags igen!

120 flottar skall sakta men säkert ta form under denna fenomenala vecka utanför Ångströmlaboratoriet. Dessa flottar ska sedan tämja Fyrisån klockan 10.00 på Valborg i den klassiska Forsränningen. Oavsett vem du är, studerande, rännare eller kanske inte ens student är alla välkomna till oss på Forsfestivalen 2024, som i år har temat UNDER YTAN!

karta över Forsfestivalen

Som rännare är du en av de lyckliga få som för 49:e året sedan första Forsränningen får bygga ett eget cellplastkonstverk, kämpa mot forsens strömmar och göra den anrika färden från Start till Mål via de två fallen. Men innan detta äventyr börjar finns det en del saker som kan vara bra att veta.

Besök vårt pubtält

Vad vore en festival utan god mat?

Det kommer att serveras mat och tilltugg varje dag från 11.00 till stängning. Priserna är givetvis anpassade till studenter, du behöver med andra ord inte laga matlådor på över en vecka!

Om det skulle blir kallare framåt kvällen har vi ett Pub-tält där det finns plats för alla besökare! Ta en nylagad matbit, en god dryck och njut av den flammiga våren äntligen är här.

Festivalens tältsläpp

Artister: Fråga Röj

19/4 Kick-off : SLÄPP

20/4 Lördagsfesten : SLÄPP

24/4 SITTNING + SLÄPP  

För första året någonsin bjuder forsfestivalen in till sittning. Rännare, före-detta rännare, blivande rännare - alla är välkomna. Lär känna de som åker innan eller efter er flotte. Skapa vänner, fiender och rivaler och njut av allt som en sittning har att erbjuda. Sittningen följs sedan av ett släpp till 01.

26/4 SVALBORG : SLÄPP

27/4 -TBA

Upptäck akt-området

Förbered er på en händelserik festival!

Från turneringar till aktiviteter, på aktivitetsområdet kommer det alltid att hända grejer. Eller bara luta er tillbaka och njut av solen.

Och nämnde jag popcorn?

Sväng förbi byggområdet

Byggplatsen på Forsfestivalen är platsen där ränningen börjar. I det organiserade kaoset på byggplatsen kan du bevittna rännare från alla hörn av Uppsala bygga sin galna skapelser. Dessa kommer sedan bära rännarna ned för det obarmhärtiga vatten som forsar i allas vår Fyrisån.

Byggområdet finner du på Ångströmlaboratoriets mark, mellan hus 6 och hus 8, och kreativiteten som flödar här är svår att jämföra med något annat. Se hur en bit cellplast och några plankor blir till en vulkan, ett hus, en bil, eller kanske till och med bastu! I ekvationen ingår även målarfärg för att fullt ut realisera rännarnas visioner.

På området kommer det trängas ungefär 500 rännare fördelat på ca 120 flottar, så förbered er på att det kan gå åt ett antal timmar under besöket för att hinna se alla flottar som växer fram! Sista veckan i April bjuder ju (som bekant) på det bästa vårvädret, så varför inte avnjuta denna med Forskå och alla rännare? Det spelar ingen som helst roll ifall du själv inte ska ränna, vem du än är så är du hjärtligt välkommen att komma förbi och hänga.

Så kom till byggområdet, bygg den häftigaste flotten eller hitta din favoritflotte och se sedan om den klarar av Fyrisåns vatten på valborgs morgon, detta är en händelse du inte vill missa!

Våra sponsorer

Upplands Schakt's Company Logo