Volontär

Att vara Volontär

Vill du hjälpa oss under Forsränningen eller Forsfestivalen? Då har du kommit rätt! Söket öppnar 20e februari och stänger 5e mars. Du kan söka HÄR.

Vi har två typer av volontärer, ränningsvolontärer och festivalvolontärer. Du väljer själv när du söker vilken typ av volontär du vill vara, hur många pass du vill jobba och när du kan vara med! Känner du dig inte riktigt säker på vilken post du vill söka? Oroa dig inte, du kan söka flera! Det finns även möjlighet att kombinera många volonärsposter om du vill prova på fler än en.

Ränningsvolontärer jobbar valborg och får gratis biljett till ÖG:s champagnegalopp. Att vara ränningsvolontär går inte att kombinera med ränning. Passen för ränningsvolontärer varierar i längd och starttid. Läs mer om alla olika typer av ränningsvolontärsposter du kan söka som ränningsvolontär nedan.

Festivalvolontärer kan jobba pass under Forsfestivalen 20–27 april, upprigg 17 februari, nedrigg 28 april och under förberedelser för Forsfestivalen 29 april. Alla typer av festivalvolontär kan enkelt kombineras med ränning, dvs även upp- och nedriggsvolontärer. Läs mer om alla olika typer av festivalvolontärer du kan söka som festivalvolontär nedan.

Som volontär har du möjlighet att prova på något du aldrig gjort tidigare, samtidigt som du har superkul under tiden! Att vara volontär ger dig inte bara ett intyg som är en bra merit på ditt CV utan är också ett fantastiskt sätt att träffa nya vänner. Ingen tidigare erfarenhet behövs! Alla typer av ränningsvolontär samt nattvolontärer under Forsfestivalen får gratis biljett till ÖG:s champagnegalopp. Oavsett vilken typ av volontär du är får du mat och läsk under ditt pass. Det kommer även hållas en volontärstacksittning i maj som du som volontär får gå på gratis. För att få gå krävs antingen 2 pass som festivalvolontär, 1 pass som ränningsvolontär eller att jobba som flottbyggsvolontär. Alla volontärer måste närvara på volontärsutbildningen antingen 28e mars, som kommer hållas på svenska, eller 29e mars som kommer hållas på engelska.

Har du frågor om volontärsposterna? Hör av dig till: drag@forsranningen.utn.se

Pryl
volontär

Gillar du att stå upp? Gillar du att glo på folk? Gillar du att gaffla med polare och se dom misslyckas med deras flotte? Då är prylvollis perfekt för dig!! Som prylvolontär gör du egentligen ingenting, du får bara traska runt på byggområdet och se till så alla Pryls prylar är på plats typ. Arbetsförmedlingen hade klassat arbetsuppgifterna som “näst intill arbetslös”. Men man chillar lite och om du får tråkigt kan du få städa litegrann, men det är bara lite vi lovar! Våra “state of the art” cellplastsågar behöver en viss övervakning då dom totalt funkar 65% av tiden. För den här trogna tjänsten med hårt arbete får du en hel matkupong som delas ut vid slutet av ett pass och har ni riktigt tur kan ni få låna Pryls brassestol under passet. Efter 2 genomförda pass får ni gå på vollis-tacksittningen där ni får ett märke för er trogna stolta tjänst ute i vilda västern även känd som byggplatsen. Passen är 4 timmar långa och du kan jobba förmiddag eller eftermiddag.

För specifika frågor om posten, maila Pryl på:
pryl@forsranningen.utn.se

Ank
volontär

Är du också lika barnslig som Ank eller är expert på att leka och göra såpbubblor? Ta fram denna sida för en dag och sök Ankvolontär! Under Ankdagen den 23 april kommer det vara fullt med glada barn och familjer på aktivitetsområdet utanför Ångström, och som ankdagsvolontär ser du till att alla dessa besökare har det roligt genom att hjälpa Ank med alla aktiviteter. Kom och hjälp hålla fiskdamm, miniränning, ansiktsmålning, sockervaddsförsäljning och så mycket mer!!! Så plocka fram ditt bästa humör och sök ankvolontär! Ett pass är 4 timmar, du kan jobba antingen förmiddagen, eftermiddagen eller hela dagen. Jobbar du hela dagen räknas det som två vollispass!

För specifika frågor om posten, maila Ank på:
ank@forsranningen.utn.se

Flottbyggs
volontär

Som FLOTTbyggar volontär är du FLOTTs favoriter, och får använda din kreativa sida för att jobba hands-on med att bygga en företagsflotte. Denna flotte får du tyvärr inte ränna, men det kommer med andra förmåner. FLOTTbyggar volontärer kommer jobba i grupper om 4, och bestämmer själva när de ska jobba och bygga flotten. Varje grupp kommer få en design och instruktioner från deras givna företag, så man slipper komma på allting själv. En stor rekommendation är att samla ihop ett gäng trevliga vänner och söka tillsammans till FLOTTbyggar volontär, och ha det roligt när man bygger på en flotte tillsammans. FLOTTbyggar volontärer kommer vara tvungna att delta på första delen av rännarutbildningen, för att utbildas i hur flotten ska byggas samt hur man hanterar verktygen på byggplatsen. Rännarutbildningen hålls den 4:e april och ges på både svenska och engelska. Så sök nu, och njut av att hänga på byggplatsen tillsammans med Forskå! Som FLOTTbyggar volontär bestämmer du själv när du jobbar och hur länge, så länge flotten blir klar i tid!

För specifika frågor om posten, maila Flott på:
flott@forsranningen.utn.se

Flytt
volontär

Vill du vara nyckeln till att flottarna äntligen kan sjösättas i Fyrisån? Då borde du söka till flyttvolontär! Som flyttvolontär arbetar du på Kvalborg, den 29 april. Du kommer att hålla till vid Eddaspången som är startområdet där flottarna ska placeras ut. Arbetsuppgifterna är att lasta ur flottarna ur lastbilarna och placera dem längs ån samt rigga startområdet med tält och flytbryggor. Det kommer bjudas på en lättare lunch under arbetspasset.

För specifika frågor om posten, maila Start på:
start@forsranningen.utn.se

Akt
volontär

Vill du vara i händelsernas centrum? Gillar du att styra upp aktiviteter? Eller vill du bara ha kul och se till att alla andra på Forsfestivalen har det också? Då är Aktvolontär något för dig! Som Aktvolontär hjälper du Akt med de aktiviteter som finns på området. Det kan innebära allt från att hjälpa till med säkerhet vid aktiviteterna till att göra sockervadd. Ett pass är 4 timmar långt och du kan jobba förmiddag eller eftermiddag.

För specifika frågor om posten, maila akt på:
akt@forsranningen.utn.se

Media
volontär
(festival)

Vill du ha det objektivt roligaste volontärarbetet? Är du nyfiken på hur man använder en kamera? Bli mediavollis! Som mediavolontär under festivalen får du fota och filma allt ifrån skoj på aktivitetsområdet, pubar, släpp och byggplatsen! Oavsett om du har kameravana eller inte får du utveckla dina färdigheter på ett unikt sätt genom att bevara värdefulla minnen och roliga stunder.

För specifika frågor om posten, maila (St)yr på:
styr@forsranningen.utn.se
Eller Ställ på:
stall@forsranningen.utn.se

Garderobs
volontär

Brinner du för jackor och nummerlappar eller tycker du om att hänga med dina vänner (i en garderob) så hade garderobs volontär passat perfekt för dig! Garderobsvollisar jobbar släppen på festivalen från 20.00 till 01.45

För specifika frågor om posten, maila Drag på:
drag@forsranningen.utn.se

Tält
volontär

Är du sugen på att hänga i tältet med dina kompisar och kolla på film och lyssna på musik? Då ska du söka tältvollis! Som tältvolontär kommer du, tillsammans med dina kompisar, att hänga i tältet under en förmiddag och vakta det. Detta gör du genom att vara i tältet, lyssna på musik och titta på film, mer än så behöver du inte göra. Passet börjar på morgonen och pågår under förmiddagen, in och sök!

För specifika frågor om posten, maila Rodd på:
rodd@forsranningen.utn.se

Krubb
volontär

Hackar du grönsaker som en proffs? Gillar du att grilla på kvällarna? Då är krubb volontär perfekt för dig! Som krubb volontär förbereder du maten i Uthgårdskök eller grillar och lägger upp mat i tältet vid festivalområdet. Du och en gäng krubb volontärer kommer få bli riktiga proffsen i köket och mata alla hungriga flotte byggare. Passen är 4 timmar och du kan jobba morgon, förmiddag, eftermiddag eller kväll!

För specifika frågor om posten, maila Krubb på:
krubb@forsranningen.utn.se

Kökschefs
volontär

Gillar du att säga åt folk vad dem ska göra? Är gordon ramsay din idol? Då är kökschef volontär perfekt för dig! Du kommer få styra en gäng krubb volontärer för att preppa och servera mat till alla festivalbesökare. I praktiken så kommer du bli krubbs ögon och öron under ditt pass, det är du som ser till att mat förbereds och serveras i god tid samt hoppa in och hjälpa krubb volontärer när det behövs! Passen är 4 timmar långa och du kan jobba morgon, förmiddag, eftermiddag eller kväll!

För specifika frågor om posten, maila Krubb på:
krubb@forsranningen.utn.se

Tapp
volontär

Sök Tappvolontär om du vill testa på att stå bakom baren för första gången eller om du är erfaren öltappare som bara vill ha riktigt kul. Alla är välkomna! Som Tappvolontär kommer du vara med om att genomföra årets Forsfestival genom att servera dryck till törstiga flottbyggare och festivalbesökare. Som Tappvolontär kommer du att jobba med 2-3 andra Tappvolontärer per pass, du kan både stå i utebaren vid byggområdet eller inne i det stora pubtältet. Det blir nice! Passen är mellan 4 och 6 timmar långa och du kan välja att jobba förmiddag, eftermiddag, eller kväll.

För specifika frågor om posten, maila Tapp på:
tapp@forsranningen.utn.se

Barchefs
volontär

Har du arbetat en del i bar och vill hjälpa till lite extra? Då är posten som Barchef något för dig! Häng med Tapp och få en djupare insikt i vad som pågår bakom baren under en dag. Som Barchef får du även en gyllene chans att öva på dina ledaregenskaper, då du kommer att vara ansvarig, tillsammans med Tapp, för de Tappvolontärer som arbetar under ditt pass. Så häng med, det blir nice! Detta volontärande kräver att du är anmäld som utskänkare inom UTN (kommer att kontrolleras). Passen är mellan 4 och 6 timmar långa och du kan välja att jobba förmiddag, eftermiddag, eller kväll.

För specifika frågor om posten, maila Tapp på:
tapp@forsranningen.utn.se

Natt
volontär

Är du sugen på att hänga i tältet med dina kompisar och kolla på film och lyssna på musik? Då ska du söka nattvollis! Som nattvolontär kommer du, tillsammans med dina kompisar, att hänga i tältet under en natt och vakta det. Detta gör du genom att vara i tältet, lyssna på musik och titta på film, mer än så behöver du inte göra. Passet börjar när puben eller släppet stänger och pågår till frukost, det är max 3 personer per pass. Efter passet kommer du att få avnjuta en god frukost på Uthgård, så in och sök! Alla nattvolontärer får gratis biljett till ÖGs champagnegalopp!

För specifika frågor om posten, maila Rodd på:
rodd@forsranningen.utn.se

Uppriggs
volontär

Forsfestivalen är snart tillbaka! Men för att göra den en verklighet behöver Forskå hjälp att rigga upp festivalområdet! Som uppriggsvolontär får du jobba med Forskå då du hjälper till med att resa tält, lägga golv, rigga staket, prylar och sladdar, inreda tält, bygga upp aktivitetsområdet och allt annat småfix som krävs för att göra Festivalen till en verklighet. Som uppriggsvolontär arbetar du första uppriggsdagen, måndag 17/4. Passen är uppdelade i ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass som båda är 4 timmar långa. Det bjuds självklart på lunch!

För specifika frågor om posten, maila Fest på:
fest@forsranningen.utn.se

Nedriggs
volontär

Om du gillar att plocka isär saker är nedriggsvolontär posten för dig! Här får du jobba med Forskå och hjälpa till att rigga ned festivalområdet efter festivalen. Som nedriggsvolontär arbetar du första nedriggsdagen, fredag 28/4. Passen är uppdelade i ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass som båda är 4 timmar långa. Det bjuds självklart på lunch!

För specifika frågor om posten, maila Fest på:
fest@forsranningen.utn.se

Biljett till Östgöta NAtions
CHampagneGalopp

Alla som jobbar volontärspass på Valborg eller som Nattvolontär får en gratis biljett till ÖG Nations Champagnegalopp

VIP
volontär

Kanske den lyxigaste volontärsposten! Som VIP-volontär hjälper du till på det exklusiva VIP-området under Forsränningen med stans bästa utsikt mot forsen och Kvarnfallet! Ni hjälper till med att se till att bara behöriga kommer in och ser även till så att alla på VIP-området är nöjda och glada genom att exempelvis se till så att de får mat och dryck. Passen är 5 timmar långa mellan 9 och 14.

För specifika frågor om posten, maila Spons och Sälj på:
spalj@forsranningen.utn.se

Ordnings
volontär

Som Ordningsvolontär hjälper du Forsränningskommittén att hålla god ordning i centrala Uppsala. Du blir en del av säkerhetsorganisationen och kan få göra allt ifrån att hålla trafikavspärrningar till att patrullera längs åkanten eller säkerställa ett gott flöde av folk över broarna. Passen är 6 timmar från 8 - 14.

För specifika frågor om posten, maila SÄK på:
sak@forsranningen.utn.se

Start
volontär

Vill du vara med och se alla flottar före alla andra på Valborg? Medan de fortfarande är i fint skick så att säga. Då ska du söka startvolontär! Som startvolontär får du pricka av rännarna på startlistan under morgonen, dela ut nummerlappar och rännarfrukost, hjälpa till så att kön rullar på så smidigt som möjligt och hålla ordning i startområdet. Passen är 6 timmar långa och börjar 07 och slutar 13.

För specifika frågor om posten, maila Start på:
start@forsranningen.utn.se

Mål
volontär

Är du taggad på att se vad som händer med flottarna efter ränningen och få vara med och se hur lyckliga rännarna är när de tar sig i mål? Som målvolontär hjälper du blöta rännare upp ur vattnet, hjälper till i upplyftandet av flottar, plockar upp kvarlevor från de en gång så fina flottarna, prickar av rännare i sekretariatet och håller ordning i Målområdet. Den modiga kan också få chansen att bege sig ut med roddbåt för att fånga in de allra halaste av cellplastbitar. Passen är mellan 3 och 5 timmar långa och du jobba förmiddag eller eftermiddag. Sista passet slutar 16.00. Sök målvolontär!

För specifika frågor om posten, maila Mål på:
mal@forsranningen.utn.se

Media
volontär
(Ränning)

Vill du ha det objektivt roligaste volontärarbetet? Är du nyfiken på hur man använder en kamera? Bli mediavollis! Som mediavolontär under forsränningen får du fota själva ränningen och får dessutom den allra bästa utsikten över ränningen! Oavsett om du har kameravana eller inte får du utveckla dina färdigheter på ett unikt sätt genom att bevara värdefulla minnen och roliga stunder.

För specifika frågor om posten, maila (St)yr på:
styr@forsranningen.utn.se
Eller Ställ på:
stall@forsranningen.utn.se

SÄK
volontär

Som SÄK-volontär står du innan kvarnfallet och signalerar med flaggor när flottarna får åka ner för Kvarnfallet. Ytbärgare kommer signalera när de är redo för nästa flotte och ditt jobb blir att signalera vidare detta till rännarna. Härifrån får en av de bästa platserna att titta på ränningen. Passen är 4.5 timmar långa mellan 9 och 13.30.

För specifika frågor om posten, maila SÄK på:
sak@forsranningen.utn.se

Banderoll
volontär

Som Banderoll-vollis hjälper du Forskåiterna Spons och Sälj att hänga upp företagsbanderoller längs Fyrisån på morgonen av Valborgsmässoafton. Det blir en tidig morgon men varför inte rivstarta Valborg som ger dig massor med tid för annat kul under dagen!

För specifika frågor om posten, maila Spons och Sälj på:
spalj@forsranningen.utn.se

Flottvakts
volontär

Tycker du också att flottarna är det roligaste på Valborg? Var då med och agera flottvaktvolontär för att säkra flottarna till ränningen! Som flottvaktsvolontär kommer man att vakta alla flottar från att de kommit till startområdet tills Valborgsmorgon. Passet är uppdelat i två grupper som vaktar olika tider. Om man har en kompis man vill vakta med kommer det vara möjligt att ni delas in i samma grupp. Arbetsuppgifterna är att vakta startområdet och den utrustning som finns där (ljud och el) samt att hålla koll på flottarna. Ni som har kvällspass kommer att få en enklare middag och ni som har nattpass kommer få del av rännarfrukosten Valborg morgon.

För specifika frågor om posten, maila Start på:
start@forsranningen.utn.se

Våra sponsorer

upplands Schakt

Grävning i din trakt ring Upplands Schakt
Proffs på mark sedan 1971
Upplands Schakt's Company Logo
W-Dyk's Company Logo